2013. júl 07.

Európa vs. Magyarország

írta: EHH
Európa vs. Magyarország

orban-puccs.jpg

Orbán Viktor mindig azzal jön, hogy meg kell védeni a hazát. Meg kell védeni a magyar embereket. Meg kell védeni Magyarországot. Orbán Viktor mindig azzal jön, hogy Európa bele akar szólni Magyarország ügyeibe. Hogy Európa el akarja szegényíteni Magyarországot. Hogy Európa el akarja tiporni a magyarokat.

20111118-orban-viktor-terhei-imf-kommenthu1.jpg

De Orbán Viktor nem beszél arról, hogy:

Az Európai Unió azért jött létre, hogy egy összetartást hozzon létre egész Európán belül, politikailag és gazdaságilag egyaránt, illetve segít az elmaradott országokon.
Nem beszél arról, hányszor kapott Magyarország segélyt, vagy nyert uniós pályázati pénzt az Európai Uniótól.
Nem beszél arról, hogy Magyarország az Unió kohéziós politikája révén kap 20-25 milliárd euró magasságú összegű támogatásokat.
Nem beszél arról, hogy az Európai Parlament képvieslői egyértelműen, érthetően kimondták, hogy: „semmi bajuk a magyarokkal…nekik Orbán Viktorral van bajuk”. (Strasbourg)

citizen.jpg

Azt állította, hogy az IMF beleszól az adók, díjak, illetékek emelésébe, csökkentésébe, de természetesen ő nem hagyja, hogy ezt tegyék a magyarokkal.
Arról viszont nem beszél, hogy az IMF-nek nincs ilyen hatásköre.

Az Európai Uniónak vannak vezető államai. Orbán Viktor azt próbálja elérni, hogy ez egy negatív jelző legyen. Pedig nem az. Ezek a vezető államok, szó szerint pumpálják a pénzt a Kohéziós Alapba, ami egy segély alap az elmaradott országoknak. A felzárkózást sikerült elérni a szomszédaink közül például: Szlovákiában, Szlovéniában, Lengyelországban és Csehországban is. Nálunk nem. Mi nem tudtunk tartani a lépést, sem az előző kormánnyal, de Fidesz idején sem. Sőt, a Fidesz alatt, még a nemzetközi megítélésünk is romlott. Ezért is kaptunk öt milliárd euróval kevesebbet idén, a kohéziós politika 2014-2020-as költségvetéséből.

images (1).jpg

Orbán Viktor nem beszél arról, hogy a Európai Unió akkor figyelmeztet és vezet be szankciókat, ha gazdasági romlás vagy politikai visszafejlődés történik. Mi is ez? Demokráciából diktatúra, vagy autokrácia. 
Orbán Viktor nem beszél arról, hogy az Európai Uniónak érdeke, hogy minden állam erős legyen! Éppen ezért érdekük, hogy Magyarország is erős állam legyen. Viszont nem mindegy, hogy ezt erőszakkal, vagy okosan és szorgosan visszük véghez. Orbán Viktor ezt erőszakkal próbálja megtenni és ez a diktatúra, az autokrácia első lépcsőfoka. Ez viszont érthetően nem érdeke az Uniónak.

Jó példa erre Jörg Haider története. Osztrák nacionalista politikus, az FPÖ (szélsőjobboldali párt elnöke). 1999-ben megválasztották és kormányt alakíthatott, de ez – Haider nacionalista, szélsőjobbos, bevándorló ellenes nézetei miatt – tiltakozást váltott ki az Európai Unióban. Az akkori tagállamok szavaztak és diplomáciai illetve politikai szankciókat vetettek be Ausztria ellen. Haider 2000-ben lemondott, azóta nemzetközileg is virágzik Ausztria.

200px-Jörg_Haider_28082008.jpg

Tehát mondhatjuk, hogy az Európai Unió akkor lép, ha bárhol felüti a fejét egy Jörg Haider. Ezek szerint, Orbán Viktor a magyar Jörg Haider és ezt nem fogja tétlenül nézni az Unió. Ami helyes. 

Azt, hogy Orbán Viktor és a Fidesz rossz irányba halad, mutatja az is, hogy az Európai Parlament megszavazta a Tavares-jelentést, ami főleg a Fidesz által írt Alaptörvényt veszi elő. A jelentést "természetesen" a Fidesz elítélte, mondván, hogy EU visszaél a hatalmával. (Index

depositphotos_3009108-Flags-of-EU-in-map-shapes.jpg

28 ország tagja az Uniónak és egyben az Európai Parlamentnek. Nincs kétharmad, de a jobboldali pártok vannak többségben. Ennek ellenére mégis megszavazták a Tavares-jelentést, (Index)
28 ország többsége gondolta úgy, hogy Magyarország rossz úton halad. Ez egyértelmű többség. Orbán Viktor itthon, mégis el tudja adni ezt az alaptalan mesét az embereknek, és nem azért, mert igaza van. Hanem mert itthon vannak olyan emberek, akiknek jó ez a "harc". Ez a harc, a semmiért.

Mindenesetre két dolgot tehet Orbán Viktor és a Fidesz:

  1. Vagy igazodik Európához és nem várja el, hogy 27 Uniós ország igazodjon hozzá.
  2. Vagy folytatja, amit elkezdett, de akkor Európa mögé fog állni… lehúzott sliccel... és nagyon fog nekik fájni.

 

 

...egy hallgatói hang

 

 



Szólj hozzá